Okul Sütü Dağıtımına Başlandı.

İkinci yarı yılda okul sütü dağıtımına başlandı.

süt        Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında İlimizdeki anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda 2014-2015 öğretim yılı ikinci dönemi başlangıcı olan 09 Şubat 2015 Pazartesi günü okul sütü dağıtımına başlandı.

İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Sayın Şakir Cihan KOÇYİĞİT,Şube Müdürleri Sayın Bülent AHHAN ile Sayın Erdal YOKUŞ 09/02/2015 tarihinde okulumuza gelerek öğrencilerimizin süt dağıtımına katıldılar.Kendilerine okulumuzu seçtikleri için teşekkür ederiz.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında; anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda Türk Gıda Kodeksi´ ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak. Artan sütler İl Okul Sütü Komisyonunun kararı ile mahallînde değerlendirilecek olup süt içme izni olan okulun öğrencilerine Salı ve Perşembe günüleri de dağıtılacaktır.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin en temel öğelerinden birisi olan sütün diğer bazı faydaları şöyle özetlenebilir:

-Büyüme ve gelişmeyi sağlar,

-Beynin gelişme ve çalışmasında faydalıdır.,

Hücre, doku, kemik, saç ve tırnak oluşumunda rol alır ve hücreleri onarır,

- Kolesterolü ve tansiyonu düşürür,

-A, B, C, D, E, K vitaminlerni içerir,

-Yaraların çabuk kapanmasını sağlar,

-Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar,

-Kasları güçlendirir, kemikleri sertleştirir ve kemik erimesini önler,

-Yaşlanmayı geciktirir,

süt